lördag 14 april 2012

Renoveringen!

Här hemma händer det grejer. Martin sätter upp det sista i vardagsrummet så i eftermiddag kan vi städa och börja flytta in grejer. Tjoho! Det ska bli så underbart skönt att slippa leva i en liten etta på undervåningen! Joel får massa yta att springa på, och så kan vi ha race med bobbycaren i vardagsrummet :)

Imorgon ska vi slänga skräp och flytta ner våran säng och annat till vårat nya sovrum på undervåningen. Rummet på övervåningen ska bli inrett med spjälsäng och annat, äntligen kan jag börja fixa inför bebisens ankomst.

Det som hänt här hemma är alltså att övervåningen har gått ifrån allrum till två sovrum med en liten hall, barnens övervåning :) Undervåningen har fått ett rum mindre men ett stoooort vardagsrum istället. Vi har tagit över Joels gamla rum och datarummet får vara kvar som datarum. Alla rum som vi renoverat har fått nya tapeter och nya golv. Väggar har rivits och väggar har byggts upp. Alla skador som har varit i huset har blivit fixade. Alltså en massa jobb som snart börjar lida mot sitt slut. Det är bara datarummet kvar som fortfarande står som en liten byggarbetsplats. Men det rummet får ta sin lilla tid. Nu måste alla andra få sina rum färdiga. Och sist med inte minst så ska ju ett uterum byggas, det tar vi när vi orkar och hinner. Först ska vi landa i vårat nya fina hus! :)

Om två veckor kommer en städfirma hit och ska storstäda, tvätta alla fönster och göra huset rent ifrån byggdamm. Det får kosta vad det kosta vill. Inget som jag orkar ta tag i! :)

Dags att hjälpa Martin lite, man får passa på när Joel sover.. En kompis kommer hit sen och leker med Joel så jag kan få lite fria händer och greja. Så tacksamt, all hjälp är behövlig!

1 kommentar:

  1. Här har det hänt grejer! Har inte tid att sitta vid datorn så man missar mycket när man bara sitter med mobilen och försöker surfa..

    Skönt att ni nästan är i hamn med renoveringen! Är jätteavis då vårat är som ett bombnedslag ännu :-/ Måste få ett ryck eller två snart, när man börjar jobba komma man väl aldrig bli klar!

    SvaraRadera