lördag 6 augusti 2011

Joel 8 månader!

Idag blir Joel åtta månader. Stora killen! Tänkte skriva ner lite om hur Joel är och vad han kan.

Joel är känd som den glada killen. Han skrattar och ler för det mesta. Han kan bli grinig när han är hungrig eller trött, men annars är han en riktig liten solstråle! Joel 200km kallar vi honom, för han är inte lugn en sekund. Han slänger sig åt alla håll, försöker ställa sig upp i soffan eller krypa över ens ben. Pratar mkt, Dadada, bababa, mamamama, papapapa och säger även mamma helt rent. Han vrålar som ett monster ibland, wraaaa låter det då :) Tittar efter lampan om man frågar efter den. Har även börjar att ge oss saker när man säger tack tack. Vinkar, fast oftast när man inte ens anar det. Speciellt till främlingar. Ger mig blöta pussar med öppen mun när jag ber om det. Han har sedan några månader tillbaka rullat både ifrån mage till rygg och tvärtom. Sitta själv har han gjort sedan han var 6månader, jätte duktig är han. Sträcker sig efter sina leksaker, slänger sig framåt på mage om han vill ha något och hoppar nu även framåt med hjälp av sina knän och händer. Lärde sig i veckan att sätta sig på rumpan alldeles själv, så nu kan man lämna honom på mage men hittade honom sittandes. Gåstolen är en riktig favorit och i den springer han fort fram. Gåvagnen kan han gå med om man hjälper honom. Håller man honom i händerna så går han framåt. Starka ben har skrutten! Ger man honom små bitar av smörgåsrån så kan han plocka upp dom och stoppa dom i munnen. Han gillar att slå saker emot varandra eller banka dom i bordet, en riktigt höjdare tycker Joel.

På kvällarna somnar han runt halv åtta - åtta. Våra nattningar ser ut som såhär att vi släcker ner på hans rum, där ger vi honom sedan välling. Sitter en stund med honom i famnen när han ätit upp och gosar, sen lägger vi ner honom i hans säng. Brukar inte ta många minuter innan han sover. Ibland sover han hela natten fram till sex-sju och ibland vaknar han runt fem och vill äta. Det började han med när hans första tand kom, då var det mkt ledsna miner. Vi förstår att det händer mkt nu i både kropp och hjärna, vi tycker inte det är särskilt jobbigt med nattmål men hoppas såklart att han ska sluta helt med det igen. Appropå tänder så har han nu 2st söta bissingar.

Under dagen sover han 2 till 3 ggr. Han äter 2 ersättningsmål, ett grötmål, en hel burk mat vid lunch (oftast) och en vällingflaska på kvällen.

Han har storlek 74 i kläder. Kan tänka mig att han kommer börja använda storlek 80 i höst.

Joel är fortfarande allergisk emot komjölksprotein. När han börjar närma sig året så kommer det tas tester för att se om han fortfarande är allergisk. Han har haft riktigt otur med sjukdomar lilleman. Många öroninflammationer, magsjuka och några förkylningar.

Ja det tror jag var allt, det är inte lätt att komma ihåg allt han kan och gör :)

Grattis världens finaste lilla kille på 8 Månaders dagen - Mamma älskar dig obeskrivligt mkt. Du är hela min värld!

1 kommentar:

  1. Grattis fina Joel! Så kul att läsa om hans utveckling :)

    SvaraRadera