onsdag 6 april 2011

Joel 4 månader

Grattis älskade unge på din 4 månaders dag!

Tiden har bara sprungit iväg, vart har dom senaste månaderna tagit vägen? Känns som det var en evighet sedan jag var gravid.

Han är en stor kille nu, känns mer som en liten person än som en bebis. Han älskar att stå i famnen, att bli "kastat" i luften och när man sjunger för honom. Fast egentligen så räcker det att bara prata med honom så skiner han upp som en sol. Han är väldigt "med". Många undrar om han verkligen är så glad som på alla bilder, och JA det är han. Vi njuter verkligen nu. Innan kunde vi varken äta ihop, ibland åt vi inte alls. Vi kunde inte åka någonstans, att ta hit folk var lönlöst. Så vi njuter verkligen av att ha en glad och nöjd kille!

Han kan vända sig ifrån mage till rygg, men det verkar som han glömt av det lite för det var ett tag sedan han gjorde det nu. När han väl lärt sig så gjorde han ju det så fort man la honom på mage.

Han somnar oftast runt åtta på kvällen, sen vaknar han allt mellan kl 02-04 för att äta och sen vaknar han runt 07 på morgonen, då är han pigg och glad, en liten solstråle. Gott morgonhumör, det gillar vi! När han ska sova har han alltid snutten som han vill ha över ögonen. Det finns 3 olika sätt att söva honom. Vagga honom i famnen, köra honom i vagnen över en tröskel eller lägga honom i sin säng så han får somna själv. Det sist nämnda prövar vi alltid först, ibland funkar det, ibland inte. Dom senaste dagarna har det gått jätte bra. Bara det att det går ibland tycker jag är mkt bättre än om det inte funkat alls. Man får vara glad för det lilla.

Enda gången han är grinig är om han är trött eller hungrig. Lite skillnad ifrån innan då han grinade jämt!

Han äter med ca 3 timmars mellanrum, allt mellan 150-200ml. Jag försöker satsa på att han ska äta med 4 timmars mellanrum, och det kommer nog funka när han får i sig lite mer riktig mat.

Dreggel borde han döpas om till för det gör han MASSOR, vet inte hur många haklappar jag byter om dagen. Händerna är i munnen nästan hela tiden. När man ger honom mat så gapar han och sen åker händerna in, så ni kan förstå att det är mat ÖVERALLT.

2 små bissingar har han börjat få, men dom verkar inte ha bråttom upp.

Griper gör han, med båda händerna. Han har lite för bråttom och koncentrerar sig inte så noga när han får tag på något, då ska det in i munnen direkt och han tappar det han håller i.

Jag blir tårögd när jag tänker på hur det varit, och hur han har mått. Att vi inte visste något, han gick så länge med ont i magen och vi fattade ingenting. Det är ju inte lätt att veta såklart, men det gör ändå ont i mitt mammahjärta. Lilla vännen.

1 kommentar:

  1. Liten blir stor ju! Han är så duktig och med, härligt att han verkar vara så glad jämt - tvärtemot vår lilla kille som ser så fundersam ut. Ha ha!

    SvaraRadera