söndag 30 januari 2011

Lilleman somnar tidigt

Efter mat, bad, ny blöja och pyjamas så var det dags för lilleman att sova. En riktigt trött kille vaggade jag en stund i sovrummet, mörkt och tyst. Efter bara en kort stund somnade han i min famn. Väntade en stund sedan la jag ner honom i sin säng. Så sedan kvart i sju har Joel sovit :) Precis så vi vill att det ska vara. Så vi får kvällarna fria och lediga. Nu var detta förmodligen en en gångs grej, men man kan ju försöka få in lite rutiner.

Dagtid powernappar han när han blir trött, ca 30 till 45 minuter sover han, sen är han fit for fight igen. Efter lunch sover han oftast ett längre pass, 3-4 timmar. Vaknar han vid fem igen så är det perfekt, då får han vara med till sex tiden, sen påbörjar vi läggningen. Men man får ta alla kvällar som dom kommer, det blir som de blir.. Bara på den här veckan så har vi kommit varandra mycket närmare, jag läser han på ett helt annat sätt. Trötthets gnället och magknips skrik. När han börjar bli trött så är det bara att lägga han i vagnen, köra över en sladd några ggr sen sover han. Det är ju kvällarna som är lite krångligare. Men det är klart, inte lätt att få in någon rutin när han har skrikit så mycket som han gjort. Det är näst intill omöjligt då.

Imorgon är han 8 veckor, han känns inte längre som någon liten liten bebis, han börjar bli riktigt stor och lång :)

Måndag imorgon, dags för en ny vecka! Dagarna bara flyter ihop nuförtiden. Har en del planerat för veckan, det känns skoj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar